N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda
Kelionė į paslaptingąją salą
Journey 2 (2012)
Žanras: Veiksmo, nuotykių
Sukurta: JAV
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2012-02-17
Trukmė: 1h 34 min
Cenzas: N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda

Jaunasis Šonas Andersonas (akt. Josh Hutcherson) sugauna pagalbos prašantį radijo signalą, sklindantį iš paslaptingos salos, esančios ten, kur jokios salos būti neturėtų. Šonas įsitikinęs, kad jokios klaidos čia nėra - signalas tikras, ir jį siuntė jo seniai pradingęs senelis (akt. seras Michael Caine). Nepaisydamas patėvio Henko (akt. Dwayne Johnson) atkalbinėjimų, Šonas išsiruošia į nepaprastą kelionę - jis privalo rasti tą paslaptingąją salą ir išgelbėti savo senelį.

Kartu su malūnsparnio pilotu (akt. Luis Guzman) bei simpatiškąja jo dukterimi („Vidurinės mokyklos miuziklo" gražuolė akt. Vanessa Hudgens), Šonas su Henku išvyksta ieškoti paslaptingosios salos, kurioje knibždėte knibžda pačių keisčiausių padarų, stūkso aukso kalnai, pulsuoja pavojingi ugnikalniai, o prasidėjęs žemės drebėjimas kėsinasi amžiams paskandinti salą kartu su visomis jos paslaptimis bei lobiais. Neapsakomo grožio saloje herojų laukia begalė kvapą gniaužiančių nuotykių - nuo skraidymo gigantiškomis bitėmis iki netikėtų susitikimų su milžiniškais driežais ar didžiulėmis jūrų pabaisomis.

Filmo režisierius Bradas Peytonas ypatingą dėmesį skiria efektingam pasakojimo stiliui ir puikiai išnaudoja 3D technologijos privalumus - filmuojant "Kelionę į paslaptingją salą" buvo naudojamos įspūdingajam "Įsikūnijimui" sukurtos 3D technologijos, pilnai panardinsiančios kino žiūrovus į legendinio rašytojo Žiulio Verno romanų įkvėptą stebuklingą fantazijų pasaulį.

Kai 2008 m. vasarą Lietuvą pasiekė 3D nuotykių filmas „Kelionė į Žemės centrą", mūsų kino teatrai dar neturėjo trimačiams vaizdams reikalingos skaitmeninės įrangos, tačiau filmą visvien pažiūrėjo net 30 tūkst. žiūrovų. Šįkart jūsų teismui Žiulio Verno „Paslaptingosios salos", Roberto Louiso Stevensono „Lobių salos" ir Jonathano Swifto „Guliverio kelionių" fantazijų įkvėptas reginys, kuriuo mėgautis galite visa šeima.

Režisierius: Brad Peyton

Prodiuseris: Beau Flynn, Tripp Vinson, Charlotte Huggins

Scenarijaus autorius: Brian Gunn, Mark Gunn, Richard Outten, Jules Verne

Muzika: Andrew Lockington

Vaidina: Josh Hutcherson, Vanessa Hudgens, Dwayne Johnson, Michael Caine, Luis Guzmán