Kino naujienos

Technologinis siaubo trileris „Baimė“: kaip pavojingiausia vieta gali tapti kiekvieno mūsų namai?

Atsargiai su tuo, ką įsileidžiate į savo namus. Ir tai galioja ne tik kalbant apie žmones. Būtent šia tema privers susimąstyti technologinis siaubo trileris „Baimė“, kuris jau šį penktadienį, spalio 11 dieną, pasirodys mūsų šalies kino teatruose. „Idėja sukurti juostą apie tai, kokią žalą gali padaryti naujausi išradimai, gimė pandemijos metu, kai pamačiau savo šeimą, sulindusią į ekranus. Pasirodo, galima gyventi uždarytiems namuose, tačiau vis tiek nesijausti saugiai, būti pažeidžiamiems“, – sako trilerio scenarijaus autorius bei režisierius Chrisas Weitzas.

Tada kino kūrėjas ėmė domėtis, kaip apsaugoti savo vaikus nuo internete slypinčių pavojų. Ir sužinojo tiek, kad iš to gimė visas filmas.

„Daugelis mūsų nė nesusimąsto, kiek įtakos kasdieniams sprendimams, mūsų gyvenimui daro naujausios technologijos. Dirbtinis intelektas gali ne tik padėti ruošti namų darbus, bet ir nuvesti į pražūtį. Po to, kai pamatysite šį filmą, į viską žvelgsite įtariau“, – įspėja Ch. Weitzas.

Trileris „Baimė“ pasakos istoriją apie nedidelėje rinkodaros įmonėje dirbantį Kertisą (aktorius Johnas Cho), kuris gauna pasiūlymą ir negali atsisakyti: prieš pasirašydamas sutartį, vienas stambus klientas primygtinai pasiūlo savo namuose įsidiegti ir išbandyti jų naujausią produktą – revoliucinį išmaniųjų namų asistentą AIA.

Kertisas nelabai entuziastingai nusiteikęs šiuo klausimu, bet jo įmonei verkiant reikia naujų klientų, o ir namuose, tiesą sakant, pagalba labai praverstų.

AIA įdiegimas prilygsta stebuklui: lyg kokia XXI amžiaus Merė Popins, „Aja“ per kelias dienas sutvarko šeimos buitį, o netrukus, geriau pažinusi namiškius, ima padėti jiems spręsti ir asmenines psichologines problemas. Tiesa, labai greitai paaiškėja, kad AIA pagalbą įsivaizduoja šiek tiek kitaip, nei namų šeimininkai. Ir pavojingiausia vieta tampa jų pačių namai.

Technologijų siaubo trileris „Baimė“ kino ekranuose – jau nuo šio penktadienio, spalio 11 dienos.