Kino naujienos

Luko Bessono veiksmo komedijoje „Savaitgalis Taipėjuje“ – ekstremalios veiksmo scenos

Šį savaitgalį Lietuvos kino teatrų ekranuose – veiksmo komedija „Savaitgalis Taipėjuje“, tikras perliukas adrenalino gerbėjams. Kai susitinka du talentingi Lukai, visa tai tampa nepakartojamu šou!

Pagrindinį vaidmenį šioje komedijoje atlieka Lukas Evansas, o legendinis Lukas Bessonas parašė scenarijų ir prodiusavo filmą.

Ekstremalios veiksmo scenos ir kovos menai

Pagrindinio vaidmens atlikėjas Lukas Evansas atskleidė, kad filmas buvo ne tik emociškai intensyvus, bet ir fiziškai kupinas iššūkių. „Buvo itin svarbu neprisišaukti nelaimių! Filmo kovos scenos – ekstremalios. Reikėjo nemažai treniruočių,“ – prisiminė jis. Aktorius pasakoja, kad daugelyje scenų triukus atliko pats, įskaitant ir įspūdingąją virtuvės sceną. „Virtuvėje man teko kovoti net su keturiolika užpuolikų, naudojant peilius, keptuves ir net degiklį! „Tai buvo tikras adrenalino pliūpsnis, –  pasakoja aktorius.

Filmo scenarijaus autorius Lukas Bessonas pabrėžė šio epizodo išskirtinumą: „Man labai patiko, kaip Lukas panaudojo įvairius daiktus iš restorano, kad nugalėtų priešus. Šis „Greitų ir įsiutusių“ aktorius – tikra žvaigždė – jis daug fiziškai dirbo, kad ekrane žiūrovai išvystų įspūdingus reginius“.

Automobilių gaudynės ir įspūdingi triukai

Viena iš įsimintiniausių filmo scenų yra intensyvi automobilių gaudynių seka. Pasak Luko Evanso, filmavimas buvo įspūdingas: „Darbas su kaskadininkais buvo nuostabus. Mes nufilmavome kvapą gniaužiančią sceną, kurioje mano dubleris iššoko pro Land Rovero langą. Tai buvo neįtikėtina!“

Šioje scenoje filmo kūrėjai naudojo specialius efektus ir pažangias technologijas, kad sukurti jaudinantį ir dinamišką veiksmą. „Dirbome su puikia komanda, kur kiekvienas posūkis ir manevras buvo planuojamas iš anksto, kad pasiektume maksimalų efektą,“ – pridūrė L. Evansas.

Režisierius Lucas Bessonas akcentuoja automobilių gaudynių svarbą filme: „Šios scenos yra ne tik pramoga, bet ir esminė istorijos dalis. Džonas ne tik bėga nuo pavojų, bet ir stengiasi apsaugoti savo šeimą, todėl kiekvienas pavojus kupinas dramos ir neįtikėtino veiksmo.

Pats metas, leistis į adrenalino kupiną savaitgalį kinuose nuo rugsėjo 27 dienos.