Kino naujienos

Fantastiniame trileryje „Misija: Titanas“ suvaidinęs L. Fishburne'as: kino salės virs kitos realybės erdve, kurios ilgai nepavyks pamiršti

Jau šį penktadienį, rugsėjo 27 dieną, į Lietuvos kino teatrus atkeliauja mokslinės fantastikos trileris „Misija: Titanas“, kuriame pamatysime tokias Holivudo žvaigždes kaip Casey'is Affleckas, Tomeris Capone bei Laurence'as Fishburne'as. Visi jie gavo be proto sudėtingus vaidmenis: jų herojai – astronautai, besileidžiantys į sudėtingą, beprecendentę misiją.

„Dievinu fantastikos žanrą, tai – mano arkliukas. O šis filmas bus ypatingas savo pabaiga. Paėmus scenarijų į rankas, negalėjau nuo jo atitraukti akių. Čia žiūrovas panirs ne tik į Visatos platybes, bet ir klausimų kas tikra, o kas – ne laviną. Tokios juostos – atgaiva tiems, kurie į kino teatrus eina ne tik pramogai, bet ir „brainstormui“. Jūs būsite veiksmo dalimi. Pamatysite: kino salė taps lyg kitos realybės vieta, kurios dar ilgai nepavyks pamiršti“, – intriguoja „Matricos“ žvaigždė L. Fishburne'as.

Aktorius pasakoja, jog filmavimai vyko preciziškai įkurtoje studijoje, kur didžiulis dėmesys buvo skiriamas kiekvienai detalei. 

„Įdomu tai, jog filmavimo aikštelė buvo palyginti maža, tačiau žiūrovai visą laiką jausis kaip ir mes – lyg būdami begalinėje erdvėje. Tai ir yra tikrasis kino žavesys. Kilsime į dangų drauge – tiek mes, tiek žiūrovai“, – pasakoja filmų žvaigždė.

Titanas – ne tik didžiausias Saturno mėnulis, bet ir sąlygomis į mūsų planetą panašiausias Saulės sistemos palydovas. Nors jis ir ganėtinai arti, palydovą pasiekti įmanoma tik atlikus labai pavojingą manevrą – pasinaudojus Jupiterio gravitacija. 

Filme „Misija: Titanas“ šiai misijai pasirenkami trys astronautai: Džonas (aktorius C. Affleckas), Nešas (T. Capone) ir misijos vadas, kapitonas Frenksas (L. Fishburne‘as). Menkiausia komandos klaida gali nusviesti astronautus į begalinę Visatos tuštumą, iš kurios sugrįžti tiesiog neįmanoma. Ir būtent tada, kai situacijai reikalingas didžiausias susikaupimas ir parengtis, Džonas su siaubu suvokia, kad ima nebeskirti haliucinacijų nuo realybės...

Tarp realybės ir beprotybės ribos balansuojantis, įtemptas mokslinės fantastikos trileris „Misija: Titanas“ Lietuvos kino teatruose pasirodys jau šį penktadienį rugsėjo 27 dieną.