Kino naujienos

Psichologiniame siaubo trileryje „Niekada nepaleisk“ vaidinanti Halle Berry: grįžau į kiną, nes tai labai stipri istorija

„Tai labai stipri istorija, parodanti dar vieną motinystės pusę“, – sako „Oskaro“ laimėtoja Halle Berry, kurią jau nuo šio penktadienio, rugsėjo 20 dienos, pamatysime sugrįžusią į siaubo filmų žanrą psichologiniame trileryje „Niekada nepaleisk“. Tai naujas siaubo meistro Alexandre Aja („Ir kalnai turi akis“, „Veidrodžiai“, „Ragai“, „Plėšrūnai“) darbas.

H. Berry grįžta ne tik į siaubo žanrą, bet ir apskritai į ekranus po labai netrumpos pauzės. 

„Mane sužavėjo herojės pasiaukojimas, noras bet kokiomis aplinkybėmis ir bet kokia kaina apginti vaikus, tuo pat metu svarstant, ar grėsmė vaikams reali, ar ji tik tos moters galvoje. Didžiuojuosi šiuo vaidmeniu, aš, kaip mama, tikrai žinau, ką reiškia kova už vaiką“, – sakė H. Berry.

„Kai perskaičiau scenarijų, supratau – turiu sukurti pasaką. Tamsią, niūrią. Filme viskas, ką pamatysite, prie to prisideda. Įtampą kelia net menkiausios detalės, todėl jis toks daugiasluoksnis, nors, iš pirmo žvilgsnio, istorija atrodo gan paprasta. Tačiau viskas bus kitaip“, – intriguoja režisierius.

Siaubo trileris „Niekada nepaleisk“ pasakos apie mirties nusiaubtame pasaulyje, miškų glūdumoje stovinčiame name gyvenančią dvynukus auginančią motiną (aktorė Halle Berry). Šią šeimą daugybę metų persekioja kraujo ištroškęs blogis. Vienintelis būdas nuo jo apsisaugoti – niekada nepaleisti virvės, pririštos prie namo. Tačiau vieną dieną vienas iš dvynių suabejoja, ar pavojus tikrai realus ir sulaužo svarbiausią mamos taisyklę.

Berniukui paleidus virvę, ilgus metus veikusi apsauga nutrūksta. Siaubinga, nesuvokiama ir kraugeriška jėga pakyla į medžioklę. Tačiau kas valdo šią jėgą? Kur yra blogio šaknys? Ir ar motinos pasakota istorija – iš tikrųjų tiesa?

Visus atsakymus sužinosime filme „Niekada nepaleisk“, kuris į Lietuvos kino ekranus atkeliauja jau šį penktadienį, rugsėjo 20 dieną.