Kino naujienos

Jurgita Jurkutė ir Justinas Jankevičius bus kaimynai: visas aktorių žvaigždynas naujoje romantinėje komedijoje „Kaimynai”

Populiarių komedijų kūrėjai Robertas Kuliūnas ir Tadas Vidmantas leidosi į naują nuotykį – lapkričio viduryje pasirodys nauja ir labai juokinga romantinė santykių komedija „Kaimynai“. Režisierius R. Kuliūnas ir scenarijaus autorius T. Vidmantas joje į vieną laiptinę suvedė populiarius kino aktorius – Jurgitą Jurkutę, Martyną Nedzinską, Kariną Stungytę ir televizijos šou vedėją Justiną Jankevičių.

„Tai komedija, kurioje lengvai atpažinsite save“, – sako filmo kūrėjai, šią savaitę išleidžiantys filmo anonsą. Lietuvos kino teatruose komedija pasirodys nuo lapkričio 1 dienos.

Komedijos centre – nuobodžias vedybines dienas leidžianti pora Eglė (Jurgita Jurkutė) ir Andrius (Martynas Nedzinskas). Vieną dieną jų ramią kasdienybę išblaško šalia apsigyvenę naujakuriai – Vaiva (Karina Stungytė) ir Karolis (Petras Kuneika). Graži pažinties vakarienė netikėtai virsta tikru iššūkiu, gresiančiu abiejų porų skyrybomis.

Paaiškėja, kad naujakurys Karolis – buvęs Eglės vaikinas, tačiau nė vienas iš jų, žinoma, neišsiduoda. Vis dėlto Eglės elgesys pradeda keistis, o tai pastebi ne tik vyras, bet ir jos geras bičiulis, homoseksualumo neslepiantis kaimynas Darius (Justinas Jankevičius).

Negana to, jis įsitikinęs, kad Eglė ir Karolis turėjo nakties romaną. Vienintelis kelias išsaugoti santuoką – Andriui permiegoti su Karolio žmona. Kažin kuo tai baigsis?

Komedijos režisierius R. Kuliūnas sako, kad kaimynų tema kine – jokia naujiena. „Turbūt kiekvienas turime ar bent esame girdėję vieną ar kitą komišką, absurdišką, o kartais galbūt net baisią, siaubo filmo vertą kaimynų istoriją. Mūsų istorija, kurią pasakojame, – juokinga, šmaikšti, šilta ir jauki. Ji – apie paprastus žmones, turinčius labai nepaprastų paslapčių, kurias teks išsiaiškinti pagrindiniam filmo veikėjui Andriui“, – pasakoja filmo režisierius ir priduria, kad vienas įsimintiniausių filmų apie kaimynus jam yra juodojo humoro komedija „The Burbs“ su Tomu Hanksu.

Filmo režisierius neabejoja, kad kaimynų situacija ir galimai nutikusios istorijos filmui yra vertingos. „Lokacinis veikėjų artumas ir trintis toje pačioje daugiabučio laiptinėje leido sukurti įdomias konfrontacijas tarp penkių pagrindinių filmo veikėjų. Be to, žiūrovams nebus sunku susitapatinti su filmo personažais, juk kaimynų turime beveik kiekvienas“, – sako R. Kuliūnas.

„Kaimynai“ yra penktasis jo režisuotas filmas. Režisierius pripažįsta, kad vienas svarbesnių aspektų jam buvo filme sukurti tikrumo jausmą – neatsieti filmo nuo realybės, išlaikyti juoką, rimtį, dramą ir kitas emocijas ten, kur jų reikia. Galbūt vietomis paironizuoti ir pasijuokti iš savęs bei kitų ir drąsiai leistis į kiek absurdiškas, gana sunkiai įsivaizduojamas situacijas.

„Mūsų istorija beveik neišlipa iš buities, paprasto gyvenimo rėmų, filme pasakojame apie tikrus tikrų žmonių gyvenimus, apie aiškią, gerai atpažįstamą rutiną. Būtent šis konceptas komedijai suteikė kūrybinių iššūkių, kurie leistų istoriją paversti įdomia ir aktualia“, – sako režisierius R. Kuliūnas.

Kurdami personažus ir rinkdami jiems aktorius, filmo kūrėjai savo galvose turėjo skirtingus, tačiau visuomenėje gerai atpažįstamus tipažus. „Kaip ir personažai, filmo aktoriai turi savitą charakterį, dinamiką, išvaizdą, vienaip ar kitaip jaučia tam tikras situacijas“, – sako R. Kuliūnas ir pripažįsta, kad didžiausias atradimas jam buvo J. Jankevičius. Jo sukurtas kaimyno Dariaus vaidmuo – stebinantis, taigi, Justiną galima drąsiai vadinti stipriu, talentingu, daugialypiu aktoriumi.

R. Kuliūno romantinė santykių komedija „Kaimynai“ Lietuvos kino teatruose – nuo lapkričio 1 dienos. Filmo scenarijaus autorius T. Vidmantas, vaidina J. Jurkutė, J. Jankevičius, M. Nedzinskas, K. Stungytė ir P. Kuneika.