Kino naujienos

Studijos „A24“ filmo su Kristen Stewart atstovai Lietuvoje susidūrė su cenzūra

Įtempti raumenys, prakaitas, prikastos lūpos – rodosi, to pakanka, kad socialiniuose tinkluose būtum užčiauptas. Su pasaulio kino teatruose jau rodomo filmo „Meilė, melas, kraujas“ (Love lies bleeding) reklaminės medžiagos netikėta cenzūra susidūrė kino platinimo kompanija „Kino Pavasaris Distribution“.

Britų režisierės Rose Glass filmas nukelia į spalvingus ir ritmingus 1989-uosius. Iš skurdo ištrūkti svajojanti kultūristė Jackie (akt. Katy O’Brian) traukia į konkursą Las Vegase. Jos kelias klotas ne rožėmis, o red flag’ais. Situaciją dar labiau komplikuoja apšiurusiame sporto klube užsimezgęs romanas. Paaiškėjus, kad klubo savininkas – naujosios Jackie merginos Lou (akt. Kristen Stewart) tėvas (akt. Ed Harris), su kuriuo ši nenori turėti nieko bendra, užtaisomi galingiausi ginklai – tiek tiesiogine, tiek perkeltine prasme.

„Pradėję šio, sakyčiau, unikaliai karšto filmo kampaniją netrukome sulaukti žinučių iš „Meta“, kad reklama stabdoma, nes pateikta medžiaga neatitinka šio socialinio tinklo politikos dėl nuogo kūno vaizdavimo ir sekso scenų“, – komentuoja festivalio vykdomasis direktorius Konradas Kazlauskas. Anot jo, filmui „Meilė, melas, kraujas“ Lietuvos kino centras suteikė N-18 cenzą – tai yra, jį kino teatruose pamatyti kviečiami tik pilnamečiai.

„Reklaminė medžiaga, kurią visame pasaulyje naudoja „A24“, taip pat fotosesijos ir vaizdo klipai, yra pritaikyti visoms auditorijoms – turiu omenyje, kad kino ekrane pamatysite gerokai daugiau“, – sako K. Kazlauskas. „Meta“ atstovai kol kas nesutiko pakomentuoti susidariusios situacijos, tad vieninteliai būdai informuoti apie filmą – „YouTube“ ir įrašai „Kino Pavasaris Distribution“ paskyrose.

Įdomu, kad Jackie vaidmenį filme sukūrusi Katy O’Brian ir tikrame gyvenime buvo kultūristė. Taip pat ji – rytų kovos menų trenerė, turinti net policininkės darbo patirties. Ji taip norėjo šio vaidmens, kad sukūrė „Power Point“ skaidrių rinkinį su argumentais, kurį pristatė atrankoje.

Tuo tarpu Kristen Stewart nieko įrodinėti nereikėjo.  „Kai pradėjome galvoti, koks Lou bus personažas, pamąstėme apie savo svajonių aktores. Kristen buvo vienintelė, kuri atėjo į galvą; ji buvo natūralus pasirinkimas“, – pasakoja režisierė Rose Glass, neslepianti, kad pagrindinė filmo „Meilė, melas, kraujas“ veikėja Lou parašyta specialiai Holivudo žvaigždei.

Filmas „Meilė, melas, kraujas“ kino teatruose pradedamas rodyti rugsėjo 20 d.