Kino naujienos

Po 36 metų į ekranus grįžtantį „Beetlejuice“ tęsinį Timas Burtonas sutiko kurti tik su viena sąlyga

Neprilygstamojo vizionieriaus Timo Burtono kultinio kino filmo „Beetlejuice“ (pas mus dar žinomo pavadinimu „Vabalų sultys“) bent vyresniems kino mėgėjams pristatinėti nereikia. Jam pasirodžius 1988-aisiais, dabar jau legendinio režisieriaus karjera tiesiog šovė į viršų. Tęsinio laukti teko gan ilgai, tačiau ne veltui – linksmoji kompanija sugrįžta su galingu pastiprinimu jau šį penktadienį, rugsėjo 6 dieną fantastinėje komedijoje „Beetlejuice Beetlejuice“, kurioje vaidina tokios kino žvaigždės kaip Monica Bellucci, Michaelas Keatonas, Winona Ryder bei Jenna Ortega...

Kodėl tokią sėkmę pelniusio didžiųjų ekranų hito teko laukti beveik keturis dešimtmečius? T. Burtonas teigia, jog tam jis turėjo tik vieną sąlygą.

„Tęsinį sutikau kurti tik jei jame vėl vaidins M. Keatonas“, – pasakoja režisierius.

M. Keatonas apie tai, kad ši juosta yra vienintelė, kurios istoriją jis sutiktų tęsti, viešai atskleidė 2014 metų kovą. Tad filmo antrosios dalies kūrimas užtruko visą dešimtmetį.

„Mums su Timu buvo svarbu išlaikyti filmo autentiškumą ir neprikišti naujausių technologijų. Priešingai – išradingai vėl panaudojome tai, ką ir tuomet, 1988-aisiais“, – žurnalistams prieš premjerą sakė M. Keatonas.

„T. Burtonas turi tiek išmonės ir fantazijos, kad jo nepakeis joks dirbtinis intelektas ar kiti stebuklingi išradimai. Kai pamatysite filmą, suprasite, kad tokių kūrėjų niekada nepakeis jokios technologijos. Beveik viskas bus tam tikra prasme – tikra!“, – režisieriaus sugebėjimus gyrė kita šios juostos žvaigždė Justinas Theroux.

Pirmojoje filmo dalyje demonas-išdaigininkas Bytldžiusas dviejų „šviežių“ dvasių užsakymu bandė išvaryti iš jų namo žmonių-naujakurių šeimą. Po netikėtos tragedijos, naujoje juostoje, Dytzų šeimos moterys – mama Delija ir jos antgamtiškų galių turinti duktė Lidija – sugrįžta į apsėstąjį namą. 

Tik dabar Lidija jau suaugusi ir surimtėjusi, o už išdaigas ir sunkų būdą šeimoje „atsakinga“ jos pačios paauglė dukra Astrida. Būtent ji namo palėpėje aptinka nuostabų vietinio miestelio maketą, kuris pasirodo besantis slaptas portalas į pomirtinį dvasių pasaulį. Triskart pakartojus žodį „Beetlejuice“ šmaikštusis Bytldžiusas grįžta kelti tik jam būdingo chaoso tiek gyvųjų, tiek mirusiųjų pasauliuose.

Visas tas chaosas į kino ekranus atkeliauja siaubo komedijoje „Beetlejuice Beetlejuice“ jau šį penktadienį, rugsėjo 6-ąją!