Kino naujienos

Po 30 metų perkurto naujo trilerio „Varnas” filmavimo aikštelėje buvo įvesta viena itin griežta taisyklė: neturėjome kito pasirinkimo

Siaubo trileris „Varnas“ yra puikiai žinomas vyresnio amžiaus šio žanro mėgėjams. 1994-aisiais kurto filmo metu nutiko viena šiurpiausių nelaimių Holivudo istorijoje – nuo į rekvizitinį ginklą patekusio tikro šovinio žuvo pagrindinis juostos aktorius, kovinių filmų žvaigždės Briuso Lee sūnus Brandonas Lee. Jau šį penktadienį, rugpjūčio 23 dieną, kino ekranuose pasirodo po 30 metų atgimusi juosta su visiškai nauja komanda – režisieriumi Rupertu Sandersu, aktoriais Billu Skarsgårdu („Džonas Vikas“, „Tai“), dainininke FKA Twigs. Kūrėjai filmavimų metu skyrė ypatingą dėmesį aktorių saugumui ir įvedė vieną itin griežtą taisyklę. 

„Saugumas mums buvo prioritetas numeris 1. Filmavimo aikštelės yra labai pavojinga vieta, juk ne kartą kino istorijoje pranešta ir apie sužeidimus, ir net apie nutikusias mirtis. Čia didžiuliu greičiu laksto automobiliai, sukiojasi kameras laikantys kranai, naudojama pirotechnika. Pačią pirmą dieną, vos susitikus su specialiųjų efektų specialistais bei ginklų žinovais jiems pasakiau, kad aikštelėje griežtai draudžiami bet kokie tikri ginklai. Nors kolegos vadovaujasi itin skrupulingai aprašytomis taisyklėmis, kaip kariuomenėje, aš rizikuoti nebuvau linkęs“, – pasakojo režisierius R. Sandersas.

Jis teigė buvęs itin kategoriškas ir nesileido į kalbas.

„Žinau, kad tai buvo didžiulis iššūkis komandai, bet ir po „Varnas“, ir po „Rust“ tragedijų, neturėjau kito pasirinkimo“, – sakė R. Sandersas.

Po 1994-ųjų tragiškų įvykių „Varnas“ apaugo mitais, legendomis ir pačiomis įvairiausiomis sąmokslo teorijomis bei tapo išties kultine juosta, sulig kiekvienais metais vis labiau auginančia savo gerbėjų armiją. 

Dabar, po 30 metų, trileris „Varnas“ vėl atsigręš į Eriko Dreiveno (aktorius Billas Skarsgårdas) ir jo mylimosios Šelės Vebster (dainininkė ir aktorė FKA Twigs) istoriją – jie draugai ir įsimylėjėliai, kurių jausmai vienas kitam negalėtų būti gilesni. Poetai apie tokią meilę sako – „stipresnė už mirtį“. Bent jau šiuo atveju tai – tikra tiesa.

Kuomet įsimylėjėliai žiauriai nužudomi, Erikui pasiūloma ypatinga galimybė: mainais į savo sielą jis turi galimybę sugrįžti žemėn ir atkeršyti žudikams. Vaikinas nedvejodamas sutinka. Pasivadinęs mirties pranašo Varno slapyvardžiu ir išsidažęs karo spalvomis, Erikas patraukia į šiurpų žygį, kurio metu vietos pasigailėjimui nebus.

Naujosios žiauraus mistinio nuotykių trilerio „Varnas“ versijos premjera Lietuvoje – jau šį penktadienį, rugpjūčio 23 d.