Kino naujienos

Holivude sąmokslo teorijomis apaugęs trileris „Varnas” grįžta po 30 metų: filmavimuose nutikusią tragediją palikome praeityje

To paties pavadinimo komikso pagrindu pirmasis filmas buvo sukurtas lygiai prieš 30 metų – 1994-aisiais. Jo filmavimo metu nutiko viena šiurpiausių nelaimių Holivudo istorijoje: jau baigiant filmuoti, nuo kažkaip į rekvizitinį ginklą patekusio tikro šovinio žuvo pagrindinis juostos aktorius, kovinių filmų žvaigždės Briuso Lee sūnus Brandonas Lee. Nuo tada 1994-ųjų „Varnas“ apaugo mitais, legendomis ir pačiomis įvairiausiomis sąmokslo teorijomis bei tapo išties kultine juosta, sulig kiekvienais metais vis labiau auginančia savo gerbėjų armiją. Jau kitą penktadienį, rugpjūčio 23 dieną, „Varnas“ į kino teatrus grįžta su nauja aktorių komanda ir nauja jėga.

„Nors daug kam šis filmas primena tragediją, dabartinė karta šios istorijos nėra girdėjusi, todėl norėjome ją prikelti naujam gyvenimui, panaudodami šiuolaikines galimybes ir technologijas, perkurti tai su šiuo metu garsiais aktoriais. Mūsų tikslas nebuvo priminti apie tragediją, panaudoti ją filmo reklamai – palikome ją praeityje. Pati trilerio istorija – tikrai verta, kad ją galėtume išgyventi ir pamatyti darkart, kitaip“, – sako režisierius Rupertas Sandersas.

Kad istorija atgimtų naujai ir paliktų įspūdį šiuolaikiniam žiūrovui, režisieriui buvo labai svarbu dirbti su kostiumų dizaineriais, kurie ne tik kurtų madingus įvaizdžius aktoriams, bet ir susietų juos su legendine juosta, paliktų tam tikrų užuominų.

„Dirbti prie šio projekto buvo be galo didelis iššūkis. Norėjome nesudarkyti praeities, palikti jos šiek tiek ir čia, tačiau sukurti kai ką stilingo, modernaus. Būtent todėl tikimės, kad žiūrovai atkreips dėmesį į detales – veikėjų avalynę, papuošalus. Visa tai kurta itin skrupulingai“, – pasakoja kostiumų dizaineriai.

Trileris „Varnas“ vėl atsigręš į Eriko Dreiveno (aktorius Billas Skarsgårdas) ir jo mylimosios Šelės Vebster (dainininkė ir aktorė FKA Twigs) istoriją – jie draugai ir įsimylėjėliai, kurių jausmai vienas kitam negalėtų būti gilesni. Poetai apie tokią meilę sako – „stipresnė už mirtį“. Bent jau šiuo atveju tai – tikra tiesa.

Kuomet įsimylėjėliai žiauriai nužudomi, Erikui pasiūloma ypatinga galimybė: mainais į savo sielą jis turi galimybę sugrįžti žemėn ir atkeršyti žudikams. Vaikinas nedvejodamas sutinka. Pasivadinęs mirties pranašo Varno slapyvardžiu ir išsidažęs karo spalvomis, Erikas patraukia į šiurpų žygį, kurio metu vietos pasigailėjimui nebus.

Naujosios žiauraus mistinio nuotykių trilerio „Varnas“ versijos premjera Lietuvoje – rugpjūčio 23 d.