N-18. Suaugusiems nuo 18 metų.
NK24: Eros
NK24: Eros (2024)
Žanras: Dokumentika
Sukurta: Brazilija
Platintojas: Nepatogus kinas, VšĮ
Kino teatruose nuo: 2024-10-08
Trukmė: 1h 48 min
Cenzas: N-18. Suaugusiems nuo 18 metų.
Kino teatruose nuo 2024-10-08

Brazilijos meilės moteliuose neegzistuoja jokie tabu. Radikaliai atviras ir išlaisvinantis filmas apie natūralų žmogaus aistrų pasaulį.

Filmas žvelgia į vieną garsiausių ir labiausiai branginamų Brazilijos reiškinių – vadinamuosius „Meilės motelius“. Šie moteliai yra neatsiejama miesto ir brazilų kasdienybės dalis, tapatinama ne tik su nuodėmingais seksualiniais potyriais, bet ir nuoširdžia romantika. Pačių motelio lankytojų nufilmuoti intymūs kadrai pasakoja dešimt skirtingų istorijų. Tai filmas, kuriame seksas nėra tik erotinių aistrų išpildymas. Skirtingi žmonių požiūriai ir pokalbiai atskleidžia socialines normas ir realybę, kurioje kuriasi santykiai. Filmas, keliantis iššūkį išankstinėms nuostatoms, provokuojantis mąstyti apie savo pačių santykį su kūnu ir intymumu, apie gausybę aistros ir meilės išraiškos būdų. Seksas – tai gyvenimo dalis, apie kurią dažnai nemokame kalbėtis.

Seansą lydės QnA su filmo režisiere.

Kalbos: portugalų

Subtitrai: lietuvių, anglų

Režisierė: Rachel Daisy Ellis

Montažas: Matheus Farias

Prodiuserės: Dora Amorim, Rachel Daisy Ellis

Vertėja: Eglė Maceinaitė

-

There are no taboos in Brazilian love motels. A radically open and liberating film about the natural world of human passion.

Eros explores the architectures of sex, love and intimacy through one of Brazil’s most adored and infamous institutions: The Motel.

Rachel has agreed to meet her date at a motel. But he never shows up, and since the room is already paid for, she starts filming herself via the mirror until the moaning sounds from the rooms next door give her an idea. She invites regular motel guests to share stories whist filming themselves during a night at their favorite motel, providing a unique insight into the sexual and emotional psyche of a nation.