N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
LLŠ24: Visa, kas tu esi
Every You Every Me (2024)
Žanras: Drama, romantinis
Sukurta: Vokietija, Ispanija
Platintojas: A-One Films Baltic, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2024-10-04
Trukmė: 1h 48 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Nadina savo partnerį Paulį nuo pat jų pažinties pradžios regi vis kitokį. Kartais jis – mamos meilės reikalaujantis ir į nesėkmingas darbo paieškas besileidžiantis vaikas. Kartais – rūpestinga močiutė. O kai vidury darbo pokalbio jį ištinka panikos ataka, Paulis pavirsta… į jautuką. Visgi retkarčiais Nadina regi ir tikrąjį vyro veidą – greitai užsiplieskiantį, bet žaismingą, užsispyrusį kaip ožys, bet mylintį ją ir dvi jų dukreles. Nepaisant to, Nadinos meilė Pauliui baigia išblėsti. Ar vis dar įmanoma atgaivinti jų santykius įžiebusią kibirkštį?

Jaunas vokiečių režisierius Michaelis Fetteris Nathansky‘is antrajame savo ilgametražiame filme žongliruoja aukštyn kojomis apverstomis šeimos rolėmis bei jausmingais pagrindinių veikėjų portretais. Testuodamas (ne)realybės ribas, pasitelkdamas perspektyvos galią ir žaisdamas su kino kalba, jaunas vokietis kuria jautriai šmaikštų, įtemptą ir socialines problemas liečiantį pasakojimą apie įsiplieskiančią meilę bei bandymus atrasti bendrą jos išsaugojimo kalbą.

Every You Every Me / Alle die Du bist | Režisierius Michael Fetter Nathansky | Vaidina Aenne Schwarz, Carlo Ljubek, Youness Aabbaz, Sara Fazilat | Trukmė 108 min. | Vokietija, Ispanija, 2024 m. | Vokiečių kalba, lietuviški subtitrai, vertė Kristina Sprindžiūnaitė | N-13

Filmas yra programos TIKRA IR NETIKRA dalis

Šioje programoje balansuojama tarp to, kas nesuvaidinta ir suvaidinta. Režisieriai tikrina mūsų suvokimo ribas – juk gyvename nebe vienos realybės pasaulyje. Čia išvysime ir filmą-socialinį projektą su realiomis ekskalinėmis, ir politinės rezistencijos kūrinį, ir ekologinę-filosofinę eseistiką apie gamtos ir žmogaus susidūrimą, ir netikėtus personažų transformacijų viražus. Šie filmai trina arba plečia kino apibrėžimą, tad žiūrovams teks išties įdomi užduotis šifruoti, kas filmuose tikra, o kas – ne visai.