Nenurodyta
Pietinia kronikas
Pietinia kronikas (2025)
Žanras: Komedija
Sukurta: Lietuva
Platintojas: Acme Film, UAB
Režisierius: Ignas Miškinis
Kino teatruose nuo: 2025-01-24
Trukmė: 2h 01 min
Cenzas: Nenurodyta
Kino teatruose nuo 2025-01-24

Kožas i treningai, gezai i gazeles, meilė i regbis. Visa tai ir dar daugiau – pagal to paties pavadinima bestselerį sukurtam filme „Pietinia kronikas“.

Kultinis šiauliečia Rimanta Kmitos romans „Pietinia kronikas“ kelias į kina ekranus.

Paskutinis XX a. dešimtmetis. Vandamų ir Švarcų miestu vadinamu Šiaulių Pietiniam rajone gyven rimts bachūrs Rimants (aktorius Džiugas Grinys). Kaip normalus bahūrs, jisai nešioj treningus, per šventes i kožą užsivelk, su draugeliu Minde (akt. Robertas Petraitis) turguj šmutkes stumda i žaidž regbį, nors mamike dėl to sporta pergyven kaip velns. Bet nu, kaip jis pats saka, ką čia gali daugiau veikt be regbia?

Tada Rimants įsimyl Moniką (akt. Digna Kulionytė) - gezas net nežina, ant ko užsirovė. Jinai, aišku, graži pana, bet biški pablūdus. Nu, o ko nepadarysi dėl meilės. Rimants jau i knygike paskaita, i eilėraštį paraša... Nu ir jam kyl klausims – koks iš visa šita tolks? Ar reik būt kaip visi, ar mąstyt savo galva?

Komedijoj da vaidin Irena Sikorskytė, Dainius Gavenonis, Rasa Samuolytė, Vaidotas Martinaitis, Julius Žalakevičius ir kiti. Filma „Pietinia kronikas“ premjera – 2025 m. sausio 24 dieną. Ateik, dantį duodu – patiks.

Filmas lietuvių kalba, be subtitrų.

Režisierius: Ignas Miškinis

Scenarijaus autorė: Eglė Vertelytė

Operatorius: Narvydas Naujalis

Kompozitorius: Vytis Puronas

Dailininkas: Aurimas Akšys

Prodiuseris: Lukas Trimonis

Vaidina: Džiugas Grinys, Robertas Petraitis, Digna Kulionytė, Irena Sikorskytė, Vaidilė Juozaitytė, Rasa Samuolytė, Matas Dirginčius, Dovilė Šilkaitytė, Algirdas Dainavičius, Neringa Varnelytė, Dainius Gavenonis, Vaidotas Martinaitis, Julius Žalakevičius, Šarūnas Rapolas Meliešius, Rimantas Kmita, Saulius Urbonavičius-Samas ir kiti.