N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda
DAN DA DAN: First Encounter
DAN DA DAN: First Encounter (2024)
Žanras: Komedija, veiksmo, anime
Sukurta: Japonija
Platintojas: Piece of Magic Entertainment
Kino teatruose nuo: 2024-09-07
Trukmė: 1h 23 min
Cenzas: N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda

„Dan Da Dan“ komiksus nuo 2021-ųjų jau perskaitė daugiau nei 370 mln. žmonių. „Forum Cinemas“ kviečia į pagal jį sukurto serialo premjerą kine.

Rugsėjo 7 ir 8 dienomis (šeštadienį ir sekmadienį) „Forum Cinemas“ kino teatrai Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose kviečia visus rytietiškos animacijos gerbėjus kartu patirti galbūt naujos anime legendos gimimą. Daugybės kritikų, specialistų ir gerbėjų nuomone, serialas „Dan Da Dan“ žada tapti tikra sensacija anime ir manga visatoje.

Momo tiki vaiduokliais, bet ne ateiviais. Jos klasiokas Okarunas – atvirkščiai: yra įsitikinęs, kad egzistuoja nežemiškos būtybės iš kosmoso, bet visiškai netiki vaiduokliais ir dvasiomis. Norėdami vienas kitam įrodyti savo tiesą, jie susilažina, kad abu apsilankys vietose, kuriose buvo pastebėti tie reiškiniai, kuriais kiekvienas iš jų netiki. Žinoma, jų skepticizmas staigiai išgaruoja: grupelė ateivių netyčia atveria Momo čakras ir „apdovanoja“ merginą paranormaliomis galiomis. Okarunas savo ruožtu „užsirauna“ ant pagiežingos dvasios, užvaldančios jo kūną. Abiems jaunuoliams dabar teks užmiršti savo ankstesnį nepatiklumą ir pasistengti priprasti prie naujos realybės. Lyg to būtų maža, netrukus jie vienas kitam pajunta ir romantiškus jausmus.

Manga komiksas „Dandadan“ sukurtas vos prieš trejetą metų – 2021-aisiais, tačiau jau mėgaujasi neeiliniu populiarumu tiek Japonijoje, tiek kitose pasaulio šalyse. Kol kas išleista 15 „Dandadan“ popierinių tankōbon knygelių (tomų), kurios parduotos bendru 3,2 mln. kopijų tiražu. Dar 370 milijonų žmonių perskaitė skaitmeninę komikso versiją internete.

Nenuostabu, kad milžiniško populiarumo sulaukusi manga jau keliasi ir į televizijos ekranus: gerbėjų visame pasaulyje nekantriai laukiamo serialo tuo pačiu pavadinimu premjera numatyta spalio mėnesį. Tačiau dar likus mėnesiui iki premjeros, išskirtinės dovanos sulauks kino teatrų (tarp jų ir Lietuvos „Forum Cinemas“) žiūrovai: didžiuosiuose ekranuose bus parodytos pirmosios trys serialo serijos. Anime istorijos dalimis tapsiantys kino žiūrovai taip pat bus pamaloninti ir 18-os minučių papildoma medžiaga, kurios televizija nerodys.

„Dan Da Dan“ – paranormali romantinė veiksmo komedija su ateiviais – bus rodoma originalo kalba, su angliškais subtitrais. Nepraleiskite unikalios progos pamatyti naujausios manga sensacijos premjerą kine! Visų anime gerbėjų „Forum Cinemas“ kino teatrai Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose lauks rugsėjo 7-8 dienomis.

3 epizodų filmas originalo (japonų) kalba su angliškais subtitrais.

Režisierius: Yukinobu Tatsu