N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Opera'24: Fidelio
Opera'24: Fidelio (2024)
Žanras: Metropolitan Opera
Platintojas: Forum Cinemas Lithuania OÜ Lietuvos filialas
Kino teatruose nuo: 2025-03-24
Trukmė: 3h 05 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Fidelio – Liudvikas van Bethovenas (Ludwig van Beethoven)

Sopranas iš Norvegijos Lise Davidsen šį sezoną Metropolitene pagrindinę partiją dainuos ne tik Dž. Verdžio „Toskoje“, bet ir vienintelėje L. van Bethoveno parašytoje operoje, pasakojančioje apie vyru persirengusios Leonoros pastangas iš kalėjimo išlaisvinti mylimą vyrą Florestaną.

Įtardama, kad jos be žinios pradingęs vyras uždarytas kalėjimo požemyje, Leonora ryžtasi drąsiam sprendimui: persirengusi vyru, ji įsidarbina kalėjimo prižiūrėtojo Roko padėjėju. Leonora – dabar jau Fidelijus – greitai įgyja Roko pasitikėjimą ir netgi sužadina jo dukters Marcelinos romantines svajones. Desperatiškai bandydama atkapstyti bent kokią žinią apie Florestaną, Leonora vieną dieną gauna užduotį – kalėjimo rūsyje iškasti kapą. Mat vizituoti įkalinimo įstaigos atvyksta pats ministras ir kalėjimo viršininkas Pizaras, nenorėdamas bereikalingai rizikuoti, nusprendžia nužudyti nepatogų kalinį. Laikas, kuomet Leonora dar gali išgelbėti mylimąjį Florestaną, senka sulig kiekviena sekunde.

Dirigentė: Susanna Mälkki; Atlikėjai: Lise Davidsen, Ying Fang, David Butt Philip, Magnus Dietrich, Tomasz Konieczny, René Pape, Stephen Milling.

Trukmė: 3 valandos 5 minutės (1 pertrauka)