N-18. Suaugusiems nuo 18 metų.
Pamatyk kine: Perfect Blue (1997)
Perfect Blue (1997)
Žanras: Drama, animacija, kriminalinis, anime
Sukurta: Japonija
Platintojas: KINFO.LT, VšĮ
Režisierius: Satoshi Kon
Kino teatruose nuo: 2024-11-25
Trukmė: 1h 21 min
Cenzas: N-18. Suaugusiems nuo 18 metų.

„Perfect Blue“ yra vienas iškiliausių anime filmų, meistriškai jungiantis psichologinius ir siaubo elementus. Iš pradžių planuotas kaip vaidybinis filmas, kūrimo procese jis virto pilnametražiu animaciniu kūriniu. Šis filmas turėjo didelę įtaką ne tik anime pasauliui, bet ir Holivudo režisieriams. Darrenas Aronofsky netgi įsigijo autorių teises atkurti tam tikras jo scenas savo filme „Rekviem svajonei“ („Requiem for a Dream“, 2000). Tai vienas pirmųjų anime, nagrinėjęs tapatybės, prievartos ir asmeninio privatumo temas, sukeliančias stiprias emocijas ir sukrėtimus žiūrovams visame pasaulyje. Šis filmas drąsiai laužia ribas tarp realybės ir iliuzijos, įtvirtindamas savo vietą ne tik anime, bet ir kino istorijoje kaip vienas iš drąsiausių ir provokuojančių kūrinių.

Filmas pasakoja apie pop dainininkę Mimą, dideliam fanų nusivylimui atsisakiusią muzikinės karjeros vardan aktorystės. Vienam iš gerbėjų pradėjus ją persekioti, tuo pat metu Mimos aplinkoje ima vykti paslaptingos žmogžudystės. Šiame chaose pagrindinė veikėja suabejoja savo realybės nuovoka, o žiūrovai ima dvejoti – ar kaltas Mimos persekiotojas, o galbūt ją vejasi vaiduoklis iš praeities?

Satoshi Kon yra vienas labiausiai gerbiamų anime kūrėjų istorijoje – savo darbuose jis meistriškai geba maišyti realybę su fikcija, dažnai ištrindamas jas skiriančias ribas. Kiti jo garsūs kūriniai: filmai „Tokijo krikštatėvis“, „Paprika“ ir serialas „Paranojos agentas“. „Perfect Blue“ yra Satoshi režisūrinis debiutas.

Filmas japonų kalba su lietuviškais subtitrais.

Amžiaus cenzas: N-18. Suaugusiems nuo 18 metų.

Režisierius: Satoshi Kon