N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Pamatyk kine: Kerė (1976)
Carrie (1976)
Žanras: Siaubo
Sukurta: JAV
Platintojas: KINFO.LT, VšĮ
Režisierius: Brian De Palma
Vaidina: Sissy Spacek
Kino teatruose nuo: 2024-10-31
Trukmė: 1h 38 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Kviečiame į dar vieną Steveno Kingo knygos ekranizaciją, kurios ėmėsi Brianas De Palma – režisierius, išgarsėjęs po filmo „Žmogus su randu“.

Kerė yra drovi paauglė, užaugusi su griežta religinga mama ir dėl savo skirtumų atstumta žiaurių bendraamžių. Po pažeminimo išleistuvių vakare mergina vis labiau įvaldo savo telekinezės gebėjimus bei paveikta skausmo pasiduoda kerštingiems impulsams.

Tai pirmoji Steveno Kingo išleista knyga, ir pirmoji jo istorija, kuri buvo ekranizuota. Jos finansinė sėkmė ir nominacijos dviems „Oskarams“ leido ateities prodiuseriams patikėti, kad rašytojo medžiaga gali virsti pelningais ir kokybiškais filmais.

Kaip ir „Švytėjimo“ atveju, drąsi ir stilinga režisūra leido šiam kūriniui sužibėti naujomis spalvomis – kritikai giria Briano De Palmos sprendimus, efektyviai perteikusius Kerės paauglystės nerimo ir neteisybės jausmus. Tai sudėjus su kokybiškais praktiniais efektais, unikalia spalvų gama ir įsimintiniausia išleistuvių scena kino istorijoje – rezultatas virto tikra siaubo klasika!

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Amžiaus cenzas: N-18

Režisierius: Brian De Palma

Vaidina: Sissy Spacek, Amy Irving, Betty Buckley, Nancy Allen, William Katt, John Travolta