N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Reiganas
Reagan (2024)
Žanras: Drama, biografinis
Sukurta: JAV
Platintojas: Garsų Pasaulio Įrašai UAB
Vaidina: Dennis Quaid
Kino teatruose nuo: 2024-08-30
Trukmė: 2h 21 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Nuo rugpjūčio 30 dienos didžiuosiuose kino ekranuose - daugiau nei biografinis filmas – „Reiganas“ apie legendinę asmenybę, vieną įtakingiausių politikų, palikusių žymų pėdsaką pasaulinėje istorijoje, charizmatiškąjį lyderį, 40-ąjį JAV prezidentą - Ronaldą Reiganą.

Vieną populiariausių JAV politikų, gerbiamą ir mylimą Amerikos žmonių - Ronaldą Reiganą (akt. D. Quaid) nuolatos stebi KGB agentai. Vienas tokių šnipų – Viktoras Petrovičius (akt. J. Voight), žinojo apie prezidentą viską. Kad suprastų R. Reigano asmenybės unikalumą ir atrastų jo silpnąsias vietas KGB agentas iki smulkmenų tyrinėjo JAV prezidento vaikystę, jaunystę, karjerą Holivude, šeimą, draugus ir vykdomus politinius žingsnius.

Amerikiečių aktorius Dennisas Quaidas, suvaidinęs pagrindinį vaidmenį, – atgaivina charizmatiškojo lyderio gyvenimo istoriją. Filmas, peržengiantis tradicinio biografinio filmo ribas nukels mus į nelengvą Ronaldo vaikystę, pirmąsias profesines patirtis - nuo gelbėtojo iki radijo laidų vedėjo, JAV sukrėtusią ekonominę krizę, karjerą Holivude ir politikoje, „Šaltojo karo“ užkulisius, suplanuotą pasikėsinimą į prezidento gyvybę ir daug kitų istorinių momentų, tarp kurių ir graži romantinė meilės istorija. Nensė Reigan - moteris, kuri palaikė savo vyrą ne tik svarbiausiais, bet ir sunkiausiais gyvenimo momentais.

Biografinė drama „Reiganas“ – istorija apie žmogų, siekusį savo svajonių, nepaisant visų kliūčių, ir palikusį neišdildomą pėdsaką pasaulio istorijoje, tai filmas apie drąsą, tikėjimą ir meilę, galinčią peržengti visas sienas.

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

REŽISIERIUS: Sean McNamara

VAIDINA: Dennis Quaid („Diena po rytojaus“), Jon Voight („Anakonda“), Mena Suvari („Amerikos grožybės“) ir kt.