N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Pamatyk kine: Betmenas: Pradžia (2005)
Batman Begins (2005)
Žanras: Veiksmo, drama, kriminalinis trileris
Sukurta: JAV
Platintojas: KINFO.LT, VšĮ
Kino teatruose nuo: 2024-06-02
Trukmė: 2h 20 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Tik birželio 2,3 ir 4 dienomis FORUM CINEMAS Vilniuje ir Kaune kviečiame PAMATYTI KINE Christopher Nolano TAMSOS RITERIO trilogiją.

Birželio 2 dieną: BETMENAS. PRADŽIA (Batman Begins, 2005)

Birželio 3 dieną: TAMSOS RITERIS (The Dark Knight, 2008)

Birželio 4 dieną: AMSOS RITERIO SUGRĮŽIMAS (The Dark Knight Rises, 2012)

Filmas pasakoja apie Briuso Veino ankstyvąją jaunystę, brendimą ir kito aš susikūrimą. Savo akimis stebėjęs žiaurų savo milijonierių tėvų nužudymą, mažasis Briusas patyrė didžiulę traumą ir visam gyvenimui užsidegė aistra atkeršyti už savo tėvus. Vis dėlto, aklai keršyti likimas jam neleido... Po tėvų nužudymo gyvenimu nusivylęs Briusas Veinas keliauja po pasaulį bandydamas suprasti, kas verčia žmones daryti nusikaltimus, išmokti jų nebebijoti ir, galiausiai, nugalėti demonus savo viduje. Ieškodamas dvasios ramybės ir paguodos, Veinas net nukeliauja pas pavojingą, bet didžiai gerbiamą nindzių kulto lyderį Ra‘s Al-Ghul. Vis dėlto, niekur neatradęs nusiraminimo, Briusas grįžta į savi gimtąjį miestą Gotamą. Dar didesniam savo skausmui jis pamato, kad kadaise gražus ramus miestas dabar skęsta nusikaltimuose, moralinį nuopolį išgyvena visi, išskyrus porą senų gerų policininkų. Dar daugiau, Veinas jaučia, kad apgaulės būdu jis yra išstumiamas iš Wayne Industries kompanijos, kurią paveldėjo iš tėvų. Vianą vakarą Briusas Veinas savo didžiuliame name atranda slaptą rūsį ir šarvuotą stilizuotą kostiumą, kuris ir paskatina vaikiną sukurtį antrąją aš – bebaimį kovotoją už gėrį. Tokiu būdu, padedamas kelių senų draugų, Briusas sukuria Betmeną, kad savo skausmą, pyktį ir baimę nukreiptų tinkama linkme ir taptų gėrio jėga.

Amžiaus cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Filmas bus rodomas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Christopher Nolan

Vaidina: Christian Bale, Michael Caine, Liam Neeson, Katie Holmes, Gary Oldman, Cillian Murphy, Morgan Freeman

Renginio metu bus fotografuojama. Organizatorių nuotraukos gali būti naudojamos renginio viešinimui socialiniuose tinkluose, interneto puslapiuose ir t.t.