N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Godzilla Minus One
Godzilla Minus One (2023)
Žanras: Veiksmo, drama, nuotykių
Sukurta: Japonija
Platintojas: Piece of Magic Entertainment
Kino teatruose nuo: 2023-12-01
Trukmė: 2h 05 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Į kino ekranus sugrįžta legendinis Japonijos monstras: „Godzilla Minus One“.

Gineso rekordų knyga oficialiai pripažinusi „Godzilos“ frančizę kaip ilgiausią kino istorijoje. Pirmasis serijos filmas kino ekranuose pasirodė dar 1954-aisiais – tad kitais metais iš Japonijos į viso pasaulio kino ekranus atkeliavęs monstras švęs savo 70-metį.

Iš viso per šiuos septynis dešimtmečius išleisti 37 „Godzilos“ filmai. Didžioji jų dalis – 33 – sukurti Japonijos kino studijoje „Toho“ (paskutinis – 2016 m.). Ji pristato ir naujausią milžiniško driežo istorijos dalį – „Godzilla Minus One“. Žiūrint chronologiškai, tai bus pats ankstyviausias Godzilos pasirodymas žmonėms: naujojo filmo veiksmas vyksta maždaug 1947-aisiais.

Ką tik pasibaigęs Antrasis pasaulinis karas Japoniją paliko visiškai sugniuždytą. Lyg to būtų negana, iš jūros gelmių išnyra nauja grėsmė: 50-ies metrų ūgio driežo pavidalo monstras, niokojantis viską savo kelyje. Ar karo nualintiems ir viską praradusiems žmonėms pavyks susidoroti su šia nauja, nematyta ir šiurpą varančia grėsme? Ar šioje kovoje pavyks surasti sąjungininkų, ar teks vieniems stoti į kovą, kuri bent jau iš pirmo žvilgsnio atrodo visiškai beviltiška?

Naujausias garsiausio Japonijos monstro filmas – „Godzilla Minus One“ – Lietuvoje pradedamas rodyti gruodžio 1 dieną.

Dėmesio! Filmas rodomas japonų kalba su angliškais subtitrais.