N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
KP16: Trumpiausia naktis
KP16: Trumpiausia naktis (2016)
Žanras: (none)
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2016-03-31
Trukmė: 8h 00 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

21-asis Tarptautinis kino festivalis KINO PAVASARIS 2016

30 trumpametražių filmų (tarp jų bent 12 išradingų animacinių) iš mūsų nuostabaus pasaulio nustebins ištvermingiausius Vilniaus ir Kauno žiūrovus, kurie išdrįs nemiegoti vieną „Trumpiausią naktį“ iš balandžio 8 d. (penktadienio) į balandžio 9 d. (šeštadienį).

Karščiausi pasaulio taškai. Egzotiški kraštai. Kosminės fantazijos. Unikali ekskursija į žmonijos pradžią su 3D akiniais. Nepatogūs išbandymai moderniems pasaulio piliečiams. Netikėtos akistatos. Humoro atspalviai. Meilės provokacijos, intymūs pokalbiai ir erotikos geismai. Siaubas dantų gydytojo kabinete. Festivalių nugalėtojai. Žinomiausių apdovanojimų laureatai. Žanrų, formų, nuotaikų, stilių ir emocijų įvairovė. Tikros, įkvepiančios ir neįtikėtinos istorijos. Vienu kadru nufilmuota šeimos drama. Pažįstamos kino ir muzikos asmenybės. Karas, futbolas ir nelemtos tradicijos. Žirgas, karvės, varlės, pingvinai, varnėnai ir Gibraltare šeimininkaujančios beždžionės. Lietuvos ir Azerbaidžano draugystė.

Ką jaučia žmogus prieš šuolį į baseiną nuo dešimties metrų tramplyno? Kaip reaguoja pasaulinio garso fotografas, kai vieną rytą pastebi karinio konflikto Sirijoje židinį tiesiai pro savo buto langą? Kodėl interneto komentatoriai drąsiausiai paleidžia aštrų liežuvį, kai jų niekas nemato? Kokią svarbią misiją vykdo pagalbos telefonu operatorė?

„Oskaro“ premijai nominuotas Michaelio Haneke mokinys. „Auksinę palmės šakelę“ Kanuose atsiėmęs Libano animatorius. Sandanso kino festivalyje šiemet triumfavęs ir BAFTA premiją užsitikrinęs britų animatorių stebuklas. Toronto kino festivalio vertintojus sužavėjusi drama apie Senegalo imigrantų puoselėjamus papročius Prancūzijoje. „Goya“ medalį gavęs geriausias ispaniškas trumpametražis filmas apie bėgiko akistatą su atleistu iš darbo pavaldiniu. „Auksinį lokį“ laimėjusi jauniausia šių metų Berlyno kino festivalio nugalėtoja iš Portugalijos. „Tedžio“ apdovanojimo nusipelnęs Švedijos mamyčių aistringas pasimatymas.

Patenkite savo smalsumą, pasinerkite į žinių šaltinius, išlaisvinkite vaizduotę ir apkeliaukite aplink pasaulį per vieną naktį didelėje kino salėje.



Mažiausiai aštuonios valandos trumpų ir emocingų istorijų balandžio 8 d.